Radiesse

 Radiesse

Werking Radiesse

Radiesse bestaat uit een gel (70%) en calcium-hydroxylapatiet (CaHa)-deeltjes (30%) en is opgebouwd uit calcium en fosfaat-ionen. Deze bestanddelen komen van nature ook in het lichaam voor, waardoor Radiesse veilig en biocompatibel is voor het vullen van huidweefsel. Na inspuiting in de huid duwt het de gezichtscontouren omhoog met direct een liftend effect en meer volume als resultaat. De ingespoten gel lost daarna geleidelijk op in het lichaam en wordt vervangen door lichaamseigen cellen. Door deze actieve stimulatie van eigen collageen blijft het effect langer zichtbaar dan de meeste andere fillers. Het wordt op natuurlijke wijze afgebroken.

Radiesse is een langdurige filler (= vulmiddel) voor het cosmetisch corrigeren van diepere rimpels en contouren. Radiesse wordt net als een hyaluronzuurfiller door middel van een fijne naald of met stompe cannules in de huid geïnjecteerd. Vanwege de sterk vullende en liftende eigenschappen van Radiesse worden deze injecties voornamelijk toegepast om de volume te vergroten of het structuur te verbeteren van bijvoorbeeld de slapen, wenkbrauwen, jukbeenderen, de wangen en de kin. Daarnaast is Radiesse ook geschikt om wat oppervlakkige rimpels en plooien te corrigeren zoals de neuslippenplooi en de marionetlijnen Ook wordt Radiesse gebruikt om de handruggen of de hals op te vullen en deze weer te verjongen. Radiesse is niet geschikt voor het opvullen van de lippen en de fronsrimpels.

Behandeling

Radiesse wordt met een dun naaldje, volgens een bepaalde patroon, meerdere malen in de huid ingespoten. De diepte van inspuiting is afhankelijk van het te behandelen gebied. Na de behandeling ziet de huid er wat rood en gezwollen uit. Ook kunnen blauwe plekjes ontstaan. Dit zijn tijdelijke verschijnselen. De zwelling trekt na twee dagen weg. Direct na de behandeling voelt de vulling hard aan, dit verdwijnt binnen een paar weken . Het effect is dus direct zichtbaar. Daarna neemt de vulling de zachtheid van het omliggende huidweefsel aan. De behandeling met Radiesse duurt 30 tot 45 minuten. Na de behandeling kunt u de dagelijkse activiteiten hervatten.

Welke resultaten kunt u van de behandeling met Radiesse verwachten?

Een behandeling met Radiesse blijft bij de meeste patiënten een jaar of langer zichtbaar, maar de duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit. De vulling blijft op de plek waar deze is geïnjecteerd. Voor een optimaal resultaat kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Een tweede behandeling kan na vier weken plaatsvinden.

Wanneer mag u niet met Radiesse worden behandeld ?

  • Indien u al eerder een overgevoeligheidsreactie had op Radiesse
  • Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft
  • Indien er al een permanent vulmateriaal op de plek van behandeling aanwezig is
  • Indien u lijdt aan een (actieve) herpes simplex infectie (koortslip). Bij een actieve koortslip wordt de behandeling uitgesteld of krijgt u een antibiotica behandeling